Medlová bola na MS ďaleko od finále Big Air, stop aj pre Jaroša

16.03.2017 Celý región

Sierra Nevada 16. marca (TASR) - Slovenská snoubordistka Klaudia Medlová neuspela v kvalifikácii Big Air na majstrovstvách sveta v španielskej Sierra Nevade. Výkonom 58,00 obsadila až 24. miesto a zostala ďaleko za bránami piatkového finále.

Zverenka trénera Mareka Hliničana sa napokon postavila na štart štvrtkovej kvalifikácie Big Air, hoci svoju účasť dlho zvažovala. Minulý týždeň totiž pri tréningu na prvú šampionátovú disciplínu slopestyle spadla a rozbila si spodnú peru z vnútornej strany, ktorú jej museli lekári zašiť. Necítila sa komfortne a vzdala sa obhajoby bronzu, ktorý v tejto disciplíne získala na MS 2015 v rakúskom Kreischbergu.

Jej druhú obľúbenú freestyleovú súťaž si však nenechala ujsť. Prvý skok 23-ročnej Slovenky ohodnotili rozhodcovia známkou 57,33, ktorá jej stačila len na 10. miesto v rámci skupiny. Do druhého kola išla Medlová s maximálnym rizikom, lenže skok jej nevyšiel a rozlúčila sa s účinkovaním na šampionáte. Pred dvoma rokmi v Kreischbergu obsadila v Big Air štvrté miesto.

V eliminácii štartovalo spolu 36 snoubordistiek rozdelených do dvoch skupín, v rámci ktorých predviedli najlepšie výkony Rakúšanka Anna Gasserová (90,00) a zlatá zo slopestyle Laurie Blouinová z Kanady (91,66).

"Bolo vidieť, že Klaudia po zranení, ktoré ju pred majstrovstvami sveta vyradilo na šesť týždňov z tréningu, mala trochu väčší rešpekt. Prvú jazdu zašla celkom dobre, no vedeli sme, že na postup musí predviesť viac. Do druhej jazdy preto išla s väčším rizikom s vedomím, že buď to vyjde, alebo nie. Na postup to nestačilo, ale som rád, že zabojovala a skúsila náročnejší trik. Samozrejme, že s výsledkom nemôžeme byť a ani nie sme spokojní. Vzhľadom na veľmi silnú konkurenciu v ženskej súťaži a tiež to, že Klaudia nemala poriadne natrénované, však neberieme túto situáciu tragicky," povedal pre TASR Hliničan. Jeho zverenka sa koncom budúceho týždňa predstaví v záverečných pretekoch tejto sezóny Svetového pohára v Špindlerovom Mlyne (slopestyle - pozn.).

Ani v mužskom finále Big Air nebude mať slovenský snoubording svojho zástupcu. Samuel Jaroš bol v akcii pár hodín pred Medlovou a v kvalifikácii obsadil 30. miesto. Predtým v slopestyle pri svojej premiére na MS skončil 15-ročný člen oddielu Boardparadise Handlová na 31. mieste.

Finále Big Air by sa malo uskutočniť v piatok 17. marca od 19.30 SEČ.

MS v snoubordingu - výsledky:

kvalifikácia Big Air

muži:
1. skupina: 1. Roope Tonteri (Fín.) 92,00, 2. Chris Corning 90,33, 3. Lyon Farrell (obaja USA) 86,66 - priamy postup do finále
2. skupina: 1. Sven Thorgren 96,33, 2. Niklas Mattsson (obaja Švéd.) 94,33, 3. Marcus Kleveland (Nór.) 92,33 - priamy postup do finále ..., 17. Samuel JAROŠ (SR) 58,00 - nepostúpil do finále (v celkovom poradí obsadil 30. miesto)

ženy:
1. skupina: 1. Anna Gasserová (Rak.) 90,00 2. Silje Norendalová (Nór.) 84,33 - priamy postup do finále ..., 11. Klaudia MEDLOVÁ (SR) 57,33 - nepostúpila do finále (v celkovom poradí obsadila 24. miesto)
2. skupina: 1. Laurie Blouinová (Kan.) 91,66, 2. Enni Rukajärviová (Fín.) 84,66 - priamy postup do finále
 

Vyberte región